Nick Vrugt

Wat is jouw taak bij LAWFOX?

“Mijn werkdag bij LAWFOX bestaat uit verschillende taken. Ik beantwoord IT-gerelateerde vragen van klanten en help klanten bij het oplossen van juridische geschillen. Ook schrijf ik geregeld juridische artikelen of blogs voor op de website.”

Wat voor type advocaat ben je?

“Mensen omschrijven me als rustig, nauwkeurig en snel. Dat zijn drie belangrijke eigenschappen die je nodig hebt als advocaat. Daarnaast ben ik graag behulpzaam. Heeft een klant een vraag? Dan zoek ik het tot op de bodem uit. Bij LAWFOX hebben we laagdrempeligheid hoog in het vaandel staan.”

Wat is een hardnekkig misverstand over internetrecht?

“Mensen denken dat veel foto’s op het internet vrij te gebruiken zijn, zoals op Facebook. Dat is dus niet waar. Offline mag je niet stelen, dus online ook niet. En veel mensen weten niet dat je geen eigendom kunt hebben op data. Wél op fysieke zaken, maar data is niet tastbaar. Dat zorgt regelmatig voor juridische frictie.”

Waar krijg jij als advocaat een kick van?

“Een tijdje geleden hield ik me bezig met een zaak waarin een websitebouwer ongevraagd foto’s had geplukt van het internet. De fotograaf stuurde een brief naar de websitebouwer. Daarin eiste hij een flink bedrag van ruim 50.000 euro. Toen hebben we met LAWFOX de schadevergoeding weten te beperken naar 700 euro. Dat zie ik als leuke overwinningen: voor de klant en voor ons.”

Wat maakt het internetrecht zo boeiend?

“Het is nog steeds een onontgonnen gebied. Wetten die lang geleden zijn opgesteld, moeten op nieuwe technologie worden toegepast. Ik vind het interessant om die ontwikkelingen op de voet te volgen. Ook voelt het als een dankbare taak om bedrijven te helpen. Mensen schieten vaak onnodig in de stress als ze juridische problemen hebben. Ze zijn dan meteen aan het doemdenken. Met onze kennis nemen we veel van hun zorgen weg.”

Meer informatie over Nick Vrugt vindt u op zijn LinkedIn en Twitter pagina.