Specialisaties

ICT
In ICT-projecten wordt vaak met complexe contracten gewerkt. Denk aan een servicelevel-agreement (SLA), een geheimhoudingsovereenkomst (NDA) of algemene voorwaarden. Al deze documenten zijn ervoor bedoeld om duidelijkheid te bieden.

Helaas zorgen ze vaak voor conflicten tussen de afnemer en de leverancier. De grootste reden: onduidelijkheid. Hulp nodig bij een geschil? Zoekt u iemand die uw belangen behartigt? De specialisten van LAWFOX staan voor u klaar.
PRIVACY
Persoonsgegevens worden steeds kwetsbaarder. Bijvoorbeeld door het gebruik van social media en cookies. Gelukkig is er de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Het toezicht hierop gebeurt door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

LAWFOX heeft jarenlange ervaring op het gebied van privacyrecht. Dat maakt ons dé specialist in het oplossen van conflicten over persoonsgegevens, het verwijderen van zoekresultaten of het opvragen van NAW-gegevens.
INTELLECTUEEL EIGENDOM
Intellectueel eigendom is een verzamelnaam voor verschillende rechten op onder andere producten, ideeën en creaties. Dit is een belangrijk recht. Vooral online, waar diefstal aan de orde van de dag is. Laten we niet vergeten: ook online is stelen verboden.

Wij bieden juridische ondersteuning bij de bescherming van uw afbeeldingen, databanken, broncodes of domeinnamen. Dankzij de juridische knowhow van LAWFOX blijft uw online eigendom ook echt van u.
OCTROOIEN
U hebt als ondernemer een uniek online product of een briljant idee in gedachte, waar u de markt mee wil gaan veroveren. Logisch dat u dit wilt beschermen. Anders gaat iemand anders er misschien mee aan de haal. Dan is het slim om octrooi aan te vragen.

Maar hoe doet u dat precies? Waar moet u rekening mee houden? LAWFOX is octrooigemachtigde en heeft veel kennis in huis over octrooien, patenten, intellectueel eigendomsrecht en technische uitvindingen. U het zwaard? Dan zorgen wij voor het schild.
E-COMMERCE
Als u een online onderneming runt, hebt u zich te houden aan de wetgeving. Zo moeten algemene voorwaarden aan de consumentenwetgeving voldoen. Ook worden er bepaalde eisen aan uw privacy policy gesteld.

Hebt u problemen op het gebied van elektronisch contracteren of website-compliance (het voldoen aan bepaalde eisen)? Of wordt u onder de loep genomen door het ACM (Autoriteit Consument & Markt)? Dankzij LAWFOX weet u meteen of u in uw recht staat.
CONFLICTEN
Een geschil is vervelend. Liever houdt u zich bezig met ondernemen. De ideale manier is om er samen met de andere partij uit te komen. Maar soms laait een conflict zo heet op, dat een oplossing ver weg lijkt. Dan is de weg naar de rechter een logische stap.

In het verleden hebben wij tal van zaken gewonnen. Hoe? Door de combinatie van een goede voorbereiding en een juiste inschatting van uw kansen. Van sommatiebrief tot ingebrekestelling of daadwerkelijk procederen: elke zaak vraagt om een andere aanpak.
Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Heeft u een ICT-conflict waarbij LAWFOX voor u een oplossing kan bieden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.