Sjors van der Hoeven

WAT VOOR TYPE ADVOCAAT BEN JE?

“Van onnodige moeilijkdoenerij hou ik niet – ik ben voor onze klanten altijd beschikbaar voor een overleg in begrijpelijke taal. Als er een op het eerste gezicht lastige vraag aan me wordt voorgelegd kan ik er van genieten om die in overzichtelijke stukjes te ontleden, zodat er een eenvoudige maar vooral effectieve oplossing voor de klant gevonden kan worden.”

WAT MAAKT INTELLECTUEEL EIGENDOMSRECHT ZO BOEIEND?

“Of het nu over auteursrecht, merkenrecht of handelsnamen gaat: IE-geschillen komen in essentie neer op de vraag “lijkt het tè veel op elkaar“. Daar zit altijd enige subjectiviteit in, en daar ligt voor de advocaat dan ook relatief veel ruimte om op basis van argumentatie en overtuigingskracht de zaak de goede kant op te trekken.”

Wat is een hardnekkig misverstand over intellectueel eigendomsrecht?

” “Als er maar een X-aantal aanwijsbare verschillen aan te wijzen zijn tussen het origineel en het latere werk of product, maakt het geen inbreuk“. Die ‘vuistregel’ kan regelrecht de prullenbak in. Soms is één verschil dusdanig prominent dat er een geheel andere totaalindruk ontstaat, en soms zijn er tien verschillen aan te wijzen, maar is er nog steeds sprake van inbreuk.”

WAT VIND JE ZO MOOI AAN DE ADVOCATUUR?

“Advocaten hebben een geheimhoudingsplicht. Ik vind dat prachtig. Klanten kunnen me vrijuit vertellen over hun positie en beweegredenen, zonder zich af te hoeven vragen of die informatie niet op een verkeerde plek terecht komt. Ik krijg daardoor een heel direct beeld van wat er speelt bij de klant en waar de belangen liggen, zodat ik mijn advisering daar volledig op kan afstemmen.”

MEER OVER SJORS VAN DER HOEVEN

Na de opleidingen Bedrijfseconomie en Law & Technology (Universiteit van Tilburg; gemiddeld cijfer 8) succesvol afgerond te hebben, is Sjors van der Hoeven zijn carrière in de commerciële, (groot)zakelijke advocatuur gestart. Na jarenlang zijn eigen kantoor Kompas Advocatuur te hebben gevoerd is hij sinds 2019 als partner verbonden aan LAWFOX. Hij is werkzaam voor tevreden klanten door heel Nederland, veelal op het gebied van intellectuele eigendom, internet- en ICT-gerelateerde juridische vraagstukken.

Uitgangspunt van iedere zaak is een grondige en deskundige analyse van uw rechtspositie, en van de (commerciële) belangen waar u en uw wederpartij mee te maken hebben. Op basis van die analyse bepaalt Sjors met u de te hanteren strategie, en weet u haarfijn waar u aan toe bent voordat een traject wordt ingezet.

Buiten zijn werk als advocaat houdt Sjors van hardlopen, het spelen van een fanatieke partij (zaal)voetbal, is hij wintersportfanaat, en brengt hij graag tijd door met zijn jonge gezin.