Wouter Dammers

WOUTER DAMMERS, WAT VOOR SOORT ADVOCAAT BEN JE?

“Een praktische, nieuwsgierige en non-conventionele advocaat. Ik ben niet zo corporate als de meeste advocaten. Ik vind laagdrempeligheid belangrijk. Door mijn nieuwsgierigheid heb ik verstand van zaken, maar ik ben niet ‘meer’ dan mijn klanten.”

WAT MAAKT HET INTERNETRECHT ZO BOEIEND?

“ICT is volop in beweging, terwijl het recht heel statisch is. Dat contrast vind ik interessant. Veel wetten zijn lang geleden bedacht. Ook al bestaat het internet al geruime tijd, het internetrecht staat nog in de kinderschoenen. Op veel punten is het nog niet uitgekristalliseerd. Dat maakt mijn werk leuk en lastig tegelijk.”

WAT WAS JE EERSTE ERVARING MET ICT?

“Wij hadden vroeger al snel een pc in huis. Als klein jochie vond ik dat natuurlijk bijster interessant. Toen we internet hadden, begon ik met websites bouwen. Ik wilde precies weten hoe dat allemaal werkte. Op mijn veertiende had ik mijn eerste mobieltje. Een lomp toestel met een groen-zwart scherm waar maar twee regels tekst op paste. Dat kun je je nu niet meer voorstellen.”

WAT VIND JE ZO MOOI AAN DE ADVOCATUUR?

“Als advocaat los je problemen op voor mensen die ze niet zelf kunnen oplossen. Je bent dus echt de helpende hand van een onderneming. Ik wil ertoe doen voor mijn klanten, ze beter maken. Dat maakt mijn vak zo boeiend.”

WAT WIL JE NOG GRAAG BEREIKEN MET LAWFOX?

“Dat we uitgroeien tot de grootste ICT/IE-procespraktijk van Noord-Brabant. En misschien wel tot de grootste van Nederland. Dat lijkt me geweldig. En ja, ik ben ambitieus.”

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?

“Iedere zaak die ik win. Dat zijn er veel. Maar een zaak schikken in het voordeel van de klant zie ik ook als winnen. Niet alles behaal je door gelijk te krijgen bij de rechtbank.”

MEER OVER WOUTER DAMMERS

Wouter Dammers heeft Law & Technology (cum laude, 2009) en International and European Public Law (met genoegen, 2008) gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (tegenwoordig: Tilburg University). Hij is onder meer gespecialiseerd in auteursrecht op softwareinternetrechtICT-conflictmanagement, contractenrechte-commerce en privacy. In 2016 heeft Wouter de Grotius specialisatieopleiding Informaticarecht succesvol afgerond. Bovendien is Wouter CCIP/E gecertificeerd (Certified Information Privacy Professional Europe). Wouter heeft diverse publicaties op zijn naam staan en schrijft al jaren blogartikelen. Hij is als advocaat ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Tevens is hij lid van diverse vakverenigingen, zoals:

Meer informatie over Wouter Dammers vindt u op zijn LinkedIn pagina.